Bijzonder Jij

Bijzonder Jij en basisschool de Windwijzer hebben hun ambitie om partners te zijn in onderwijs en jeugdhulp gerealiseerd. Gezamenlijk willen beide organisaties een passend en divers onderwijsaanbod praktisch realiseren. Ze investeren hiermee in goed onderwijs en jeugdhulp. Om dit kwalitatief en duurzaam in te richten, hebben de professionals van de Windwijzer en Bijzonder Jij de handen ineen geslagen. Immers: Ieder kind verdient ‘passend onderwijs’.

Aanbod vanuit de school

 • Ondersteuning en begeleiding voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis
 • (Studie)begeleiding voor leerlingen met een forse ontwikkelingsvoorsprong
 • Ondersteuning voor leerlingen met cognitieve problemen
 • Ondersteuning voor leerlingen met gedragsproblemen
 • Faalangstreductie- en weerbaarheidstrainingen

Aanbod vanuit Bijzonder Jij aan het team van de Windwijzer

 • Directe lijnen met de professionals van Bijzonder Jij
 • Intervisiemomenten
 • Nascholing op onderwerpen als ‘gedrag’ en ‘ontwikkelingsvoorsprong’

Particulier aanbod voor de leerlingen van de Windwijzer

 • Bijles in groepjes op school. De bijlessen zullen na schooltijd plaatsvinden, in eerste
  instantie op de dinsdag. Groepsgrootte is 5-8 leerlingen, kosten zijn €17,50 per
  bijeenkomst.

De begeleidingspraktijk Bijzonder jij

Bijzonder Jij is een praktijk voor onderwijs en jeugdhulp. Ons hoofdkantoor zit in Almere Poort.
Kinderen, ouders of juffen&meesters kunnen bij ons terecht voor vragen over leren en gedrag. We kunnen dan onderzoeken, adviseren of hulp bieden.
Met veel plezier werken de meiden van Bijzonder Jij op de Windwijzer. Juf Lotte en juf Atsje geven hier begeleiding aan de plusklassen en zij geven trainingen om gevoelens van faalangst te verminderen. Zij begeleiden ook individuele leerlingen met bijvoorbeeld taal of rekenen. Er zijn ook kinderen die geholpen worden, omdat ze zich beter willen leren concentreren of willen leren vrienden maken.

De meiden van Bijzonder Jij


Juf Lotte:
Even voorstellen: Dit is juf Lotte. Lotte is sociaal pedagogisch hulpverlener en begeleider voor kinderen met leer- en/ of gedragsproblemen.Binnen de Windwijzer begeleidt juf Lotte leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte en diverse plusklassen. Lotte is altijd op zoek naar de mogelijkheden en dat maakt dat zij als een fijne begeleider gezien wordt. Samen met haar vriend Rick woont zij sinds kort in Almere.


Juf Atsje:
Even voorstellen: Dit is juf Atsje. Atsje is in het onderwijs gestart als leerkracht en later als intern begeleider, inmiddels werkt zij een aantal jaren bij Bijzonder Jij. Juf Atsje is gespecialiseerd in leerproblemen, dyslexie en dyscalculie. Daarnaast is zij ecologisch pedagoog. Binnen de Windwijzer begeleidt juf Atsje leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte en diverse plusklassen. Samen met haar man en kind woont ze in het prachtige Joure.


Mariska Kloppenburg-directeur Bijzonder Jij en Esther van Wageningen-directeur De Windwijzer bij aftrap samenwerking.